Hoe krijg je je restaurant vol met nieuwe en oude gasten?

Door de opgedane kennis binnen de horecabranche heb ik geleerd dat de gasten in veel gevallen niet zozeer komen voor de bekendheid van een restaurant, maar meer voor de beleving en de betrokkenheid van het personeel en de eigenaar. Vandaar dat ik een manier heb bedacht om zowel te helpen bij de naamsbekendheid van een restaurant als bij de servicegraad van het restaurant.

Wat houdt naamsbekendheid in voor nieuwe en oude gasten?

De naamsbekendheid vergroten is een veel voorkomende doelstelling van marketingactiviteiten. Is de naam van een organisatie of bedrijf of een merknaam bekend binnen de doelgroep, dan is de kans dat mensen kiezen voor het product, dienst of organisatie groter.  Naamsbekendheid gaat hand in hand met het imago van een bedrijf.

Het is de bedoeling dat wanneer men de naam van uw restaurant hoort zij dit associëren met een bepaalde verwachting. U als ondernemer moet voldoen aan deze verwachting. Als u dit doet ligt het voor de hand dat gasten met een tevreden gevoel uw zaak verlaten. De voornaamste oorzaken van het onderpresteren aan deze verwachtingen zijn:

  • Servicegraad ligt lager dan verwacht;
  • Het aanbod valt tegen;
  • De eerste indruk in het restaurant valt tegen;
  • De kwaliteit van het eten valt tegen.

Al deze punten kunnen worden geëlimineerd door de processen in kaart te brengen, analyseren en overbodige handelingen uit te sluiten.

Als de verwachting van de gast meerdere malen achtereen overtroffen worden bouwt een organisatie een persoonlijk kenmerk/ imago op. Hierdoor weten zij dat als zij bij uw zaak aankomen dat zij krijgen wat ze verwachten.

Nu denk u waarschijnlijk: “Daar heb ik helemaal geen tijd voor”

Prima, maar dan is er de kans dat je het niet gaat overleven in deze tijd. Dat klinkt misschien hard maar het is wel zo. Hoe ga je er anders voor zorgen dat de gast weer terug komt in je zaak. Op het moment dat de gast bij jou de deur uitloopt begint het promoten van je imago pas.

Wij helpen u graag bij het optimaliseren van uw processen en het aantrekken van nieuwe gasten. Boek een GRATIS consultancy gesprek aan en we nemen graag de mogelijkheden met u door!

https://www.muldersconsultancy.com/consultancy-boeken/